Отоплителният сезон с климатик Panasonic

Въпреки, че отминава отоплителният сезон, все още темата за избор на климатик буди интерес у много хора. Дали поради високите цени за електричество и парно, разхода на климатик и изборът около него е не по-малко важен. Според специалистите около 25% от топлината на помещенията се губи само от недоброто уплътнение, недостатъчната изолация или заради теченията, които се поучават в различните стаи.

Парите за отопление, независимо дали то е чрез електричество от климатик или друг топлинен източник, както и тези с парно отопление се увеличават. Ето, защо е важно да се вземат мерки дори преди да е настъпил самият отоплителен период.

Днес все повече станаха домовете, които отопляват всяка стая с климатици. Методът е много по-удобен, бърз и най-вече чист. Не изисква абсолютно никакъв ангажимент, а само с натискане на едно копче всеки може да има желаният комфорт в дома си.

Разбира се тук трябва да се вземе под внимание и по-високата цена за ток, но, когато всяка една от стаите е достатъчно добре изолирана, то отоплението с климатик може да е не само ефикасно, но и значително по-евтино.

В случаи, че в настоящият отоплителен сезон не сте успели да подсигурите дома си с отделни отоплителни тела на климатици, то добре е от сега да помислите за предстоящият нов зимен период. Лятото и есента са достатъчно продължителни, за да отделите нужните средства, както за изолация на дома, уплътнения на прозорците, така и за покупката на нови климатици.

Не по-малко важен момент в избора на вид отопление за дома са и възможностите, които предлага пазара. Сред изобилието от климатици Panasonic представя иновативни и напълно икономични решения. Те са удобен вариант за всеки съвременен дом, както и позволяват бързо затопляне на помещенията, не крие рискове за дома от възникване на евентуални пожари и е на значително добра цена с нисък разход на електричество.