Избор на климатици Panasonic

Месеците юли и август са съпроводени с невероятни горещини, когато едничкото спасение е около басейна, в планината или под климатика.И щом стана дума за климатици, то Panasonic, днес са сред водещите марки, но какво се случва с моделите преди това остава да научим.

Климатиците често ни изглеждат удоволствие на сравнително висока цена, но в такива моменти, кой не е готов да даде мило и драго, за да получи нужната доза удоволствие и прохлада. Сега обаче е време да се замислим за избора на климатици от по-рано, а така ще имаме достатъчно време за правилният избор. Сред важните въпроси, които изникват преди покупката, на които и да е климатик са:

Каква големина на климатик и какъв размер, спрямо помещенията.
Къде ще бъде монтирано тялото на климатика.
Каква мощност ни е необходима.
По отношение размерите на климатици, както многообразието, така и размера на помещението има значение, но не само. Под внимание се вземат и останалите предмети, мебели и уреди в стаите. Те от своя страна могат да възпрепятстват циркулиращият въздух, а този факт не бива да се пренебрегва.

От гледна позиция на избор на климатици, в зависимост от монтажа на телата се предвижда както външният достъп, така и вътрешното разположение на места за сядане, почивка или работни кътчета. Последното е, с цел избягване директната струя въздух, която ще се подава всеки път, когато климатика е в действие и на висока скорост.

За третия момент мощността на климатици, значение оказва обитаемостта на хора на даденото помещение, както и останалите споменати по-горе фактори.

С многообразието на пазара от климатици има десетки видове, които са повече от това, което можем да си представим и да очакваме. От тук и объркването на крайният потребител много често е двойно.

Да вземем под внимание битови климатици. Те са многофункционални, но и имат недостатъци. Една от тях е ограничеността им от възможности. Така например при този вид климатици опции за охлаждане, изсушаване и отопление са налични, а с тях се нареждат таймер за режим на работа, йон-генератори, мощен или икономичен режим и т.н. Тук обаче липсва функция за пречистване на въздуха или поне е ограничена. Филтърът на такъв модел климатик налага висока плътност, за по-голяма честота на пречистване. Много от климатиците са оборудвани със сменяеми филтри, които се поставят по тръбите на входящият въздух. Така свободното преминаване на въздух през блока влошава до известна степен показателя – охлаждане.

Предвиждайки на пръв поглед тези дребни, но деликатни подробности, излизайки на пазара за климатици сами може да се насочим в правилният подбор. Останалото зависи от размери на помещенията и параметри на климатика, за които можем и да се консултираме със специалисти.