Защо избираме климатици Panasonic

Според най-новите проучвания, проведени в рамките на изминалите няколко години се оказва, че климатици Panasonic са не само водещи на световният пазар, но и най-изгодният вариант за отопление. Първоначалната инвестиция е за цената на самият уред, телата му и прилежащите приспособления, които са включени в нея, а след това и разхода около монтажа на климатика. Тук отделените средства са само в началото, но спестявайки много в бъдеще бързо възстановява направените разноски. Климатици Panasonic предлагат по-ниска такса на изразходван ток по време на самата му употреба.

Всъщност реално съпоставен климатика за отоплителният период и сравнен с другите типове отопление като електрически радиатори, маслени радиатори или конверторни радиатори, високите разходи дори по-време на експлоатация са много повече.

Много важно, както за ниският разход, така и за ефективната работа на климатика е неговата профилактика. Тя може да спести от консумацията на ел. енергия. Частичното почистване се препоръчва един път на две седмици, а годишното най-често през пролетта или есента и от специалист. Тази профилактика включва дозареждане с фреон, диагностика на състоянието на климатика и т.н.

Климатици се избират не само заради доброто отопление в зимният сезон, но и заради възможността за охлаждане през горещите дни. Отново на преден план изпъкват предимствата му пред остарели алтернативи на други модели и видове за охлаждане в помещенията.

По отношение на поддръжката всеки модел климатик изисква поне един път в годината профилактика. Тя от своя страна си има своята цена, но за сметка на евентуални бъдещи проблеми всякакви рискове и опасности са избегнати.

Съществуват и системи на климатици, които позволяват монтаж на едно тяло в две отделни помещения. Тук единственият недостатък е, че може да съществуват известни температурни различия в двете помещения.

Сред проблемите, които могат да изникнат в процес на работа на климатици е недостатъчното охлаждане през лентите горещини. Тогава причините могат да са няколко, но решаването на проблема не е невъзможно.