Да спестим от разхода за ток с климатик Panasonic

Искате да спестите от сметката за електрически ток?! Това не е невъзможно въпреки всички абсурдни неща в днешно време. Съществуват известни хитринки, които могат да се приложат, както в употребата на духалка, така и в използването на климатик. Като цяло всеки електрически уред хаби не много енергия , когато е мръсен, не добре поддържан и без периодични профилактики. С редовната хигиена и замяна на части при необходимост, могат да бъдат спестени много пари от сметката за ток. Последното ще е от голяма полза за цялото домакинство.

Поддръжката на климатици се извършва от специалисти, но тук говорим за годишната такава, която е еднократна в определен сезон, позволяващ направата й. Тя се свежда до зареждане с фреон, диагностика на външното тяло и профилактика. Щом стана дума за фреонът, тук е мястото да отметнем, че той не е опасен нито за здравето на човека, нито за околната среда. В съвременните климатици като Panasonic и други марки се използва фреон R-410 и R-407. Въпреки безопасността им, специалистите по производство на климатици съветват подмяната му да се извършва професионално от техници.

За да функционира по-икономично климатикът в летния сезон е добре в помещението да бъдат ограничени уредите и техниките отделящи много топлина. В случаи на проблем с охлаждането може да се окаже и недостатъчната мощност, в зависимост от големината на помещенията.

За да функционира нормално климатика през всеки сезон, профилактиката на електростатичните филтри. Последните се разполагат на лицевата страна на самото тяло разполагащо се вътре в помещението. Редовните почиствания на филтрите на климатици в домакинствата спестява до 30% от електрическия ток. В случаи, че в дома обитават и домашни любимци профилактиката трябва да е и по-честа. Филтрите на климатици се изпират и събират по-малки количества мърсотия и прах, отколкото филтри на климатици за еднократна употреба.

За да бъде още по-ефективно почистването на климатици в домашни условия, а пестенето от сметката на ток осезаемо може да се използват специални почистващи препарати или екологични такива.